Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πλουσίων οι Έλληνες~~~~~


διαβάστε και γελάστε ελεύθερα..........

Οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής Allianz, βρίσκονται στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πλουσίων, πολύ πιο μπροστά μάλιστα από Κινέζους, Ρώσους και μόλις έξι θέσεις μετά τους Γερμανούς, οι οποίοι έρχονται 16οι.

Έκαστος λοιπόν, σύμφωνα με τα ευρήματα, έχουμε 26.000 ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις, χρηματοπιστωτικά προϊόντα (μετοχές, ομόλογα) ή και ασφαλιστικά προϊόντα, ποσό αρκετά μεγαλύτερο από τις 17.500 ευρώ που αποτελεί τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Στη συγκεκριμένη λίστα, όπου δεν συνυπολογίζονται ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, πρώτοι έρχονται οι Ελβετοί με περίπου 164.000 ευρώ κατά κεφαλή και ακολουθούν οι Αμερικανοί (102.000), ενώ κατά μέσο όροι οι αναδυόμενοι βρίσκονται πολύ πιο πίσω με μόλις 3.900 ευρώ οι Βραζιλιάνοι, 2.500 οι Κινέζοι, 1.400 οι Ρώσοι και λιγότερα από 550 ευρώ οι Ινδοί.

Μπορεί οι απώλειες από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση να μην έχουν ακόμα αποκατασταθεί πλήρως, όπως επισημαίνεται στα συμπεράσματα της έρευνας που περιέχονται στην «Έκθεση για τον παγκόσμιο πλούτο» που εξέδωσε η γερμανική Αllianz, όμως ελάχιστα (κατά 4%) υπολείπονται από τα σχεδόν 86 τρισεκατομμύρια ευρώ, όπου είχαν φτάσει πριν από την κρίση οι ιδιωτικές περιουσίες.

Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανισότητες στο εσωτερικό των χωρών και για το λόγο αυτό οι ερευνητές προσπάθησαν να συνυπολογίσουν αυτές τις αποκλίσεις. Σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 565 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ανήκουν σε μια μεσαία τάξη από άποψης πλούτου, διαθέτουν δηλαδή περιουσίες από 5.300 έως 31.600 ευρώ, και το μεγαλύτερο τμήμα τους δεν ζει στις ανεπτυγμένες χώρες.

Στην πλουσιότερη τάξη εντάσσονται περίπου 493 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και η συντριπτική τους πλειονότητα ζει στις ανεπτυγμένες χώρες, έστω και αν τώρα, κατά τους ερευνητές, υπάρχουν και 35 εκατομμύρια που κατοικούν στις φτωχότερες χώρες.


πηγή : cosmo.gr

4 σχόλια:

  1. Κάτι τέτοιες έρευνες διαβάζουν οι φωστήρες μας και σου λέει "ρίχτους κι άλλο, έχουν χρήμα"..

    πάντως εγώ ακόμη ψάχνω που ακούμπησα εκείνες τις 26000 ευρώ μου..
    χαχαχα

    καληνύχτες αδέλφια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι εε;

    Κάτι δεν κολλάει όμως.... ή είναι πολλοί αυτοί που έχουν αρκετά λεφτά, ή είναι ελάχιστοι και έχουν τα πάντα.

    Δεν ανήκω σε καμία από τις δύο κατηγορίες.. είμαι στην πιο κοινή... μέσος Έλλην , ;-)

    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, αφού μας τσάκωσαν ας το παραδεχτούμε... Έκαστος έχουμε κρυμμένα 26.000 ευρώ σε χρυσά φλουριά κάτω από την δεξιά κολόνα του 2ου εξοχικού μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρες μπας και πάω στην τράπεζα και δω υπόλοιπο 26.000 Ευρώ.Βρες μπας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή