Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΕΛΛΑΔΑ....

Σε περικοπή μίας σκηνής από το φιλμ που είχε ετοιμάσει ο Κώστας Γαβράς για την ιστορία του Παρθενώνα -και προβάλλεται στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης- προέβη η διοίκηση του Μουσείου σε συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού.




Η περικοπή έγινε μετά από διαμαρτυρίες εκκλησιαστικών παραγόντων, καθώς στη σκηνή που «εξέπεσε» -σύμφωνα με τη διατύπωση του διευθυντή του Μουσείου- εικονίζονται κληρικοί των πρώτων χριστιανικών χρόνων να καταστρέφουν γλυπτά του μνημείου.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο για πρακτικές Σοβιετικής Ένωσης και ζήτησε την απόσυρση του ονόματός του: «Μπορεί τα δικαιώματα να ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, που μου ανέθεσε την παραγωγή του φιλμ, αλλά μετά την περικοπή δεν είναι πια το δικό μου φιλμ».


ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ????....

7 σχόλια:

  1. έλα μωρέ ένα κομματάκι κόψανε αμέσως το κάνατε θέμα...
    ΛΟΙΠΟΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ...
    ΑΦΟΤΟΥ ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΟΛΗ Η ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ....
    είχα τονίσει ότι ο σκοταδισμός του Ιερώνυμου είναι απείρως μεγαλύτερος του κεκοιμησμένου Χριστοδούλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A πα πα...δεν το πιστεύω
    Ιερείς που καταστρέφουν αγάλματα, που πετροβολούν φιλοσόφους (βλ.Υπατία)...μόνο οι κακοί Γερμανοί και Τούρκοι κατέστρεψαν τα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού σύμφωνα με τη πεφωτισμένη κυβερνησή μας! Αλήθεια αντέδρασε κανείς ουσιαστικά , πλην δηλώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. arkat, πάμε να τον ξυπνήσουμε????? :)))

    rainyday, συμφωνώ και επαυξάνω!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To θέμα είναι πολύ μεγάλο. Και όπως έγραψε και ο/η rainyday, εμφανιζόμαστε εμείς οι νεοέλληνες πολύ ευαίσθητοι όταν έχουμε να κάνουμε με ζητήματα βανδαλισμών που προέκυψαν από άλλους λαούς, όμως όσον αφορά τις βεβηλώσεις ναών, ιερών συμβόλων και πολιτισμού που προήλθαν από τους χριστιανούς, κάνουμε την πάπια.
    Τελικά πόσο μας έχει τυφλώσει το δόγμα του "ελληνοχριστιανισμού" μέχρι και σήμερα!
    Θεώρημα πάνω στο οποίο βασίστηκαν αμφότερες οι χούντες του 20ου αιώνα που βρήκαν την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, το διαβασα και μου γυρισαν τ' αντερα.
    Καλα εκανε ο Γαβρας και αποσυρθηκε. Κι εγω το ιδιο θα εκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λογοκρισία στη σύγχρονη Ελλάδα;Δεν το πιστεύω.Είναι για πολλές σφαλιάρες.Τι φοβούνται μη θίξουν τη τιμή των παππάδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο σκοταδισμός τους έχει επικρατήσει σε τέτοιο βαθμό φίλοι μου που πλέον έχουν χάσει την όρασή τους όλοι...όσοι δεν την έχουν χάσει, χάνουν το μυαλό και τα λογικά τους με όλα αυτά που συμβαίνουν...η παρακμή συνεχίζεται...

    μια καλησπέρα στε πλανήτα, nelly, συννεφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή