Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

H "ΣΠΙΘΑ" ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ...



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ
ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ 

ΕΘΝΑΡΧΗ....

ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΤΟΤΕ 
ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ....


"Και ο Μίκης Θεοδωράκης στο κυνήγι των αναδρομικών για τους βουλευτές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα"
Γιατί κάποιος μπορεί να το παίζει πατριώτης, μπορεί να το παίζει και σοσιαλιστής προκειμένου να χρησιμεύσει ως το χρήσιμο ανάχωμα του συστήματος έναντι μιας επερχόμενης λαίλαπας που αναμένεται να το σαρώσει, όχι όμως και να χάσει και τα αναδρομικά. Ο αγώνας υπέρ του συστήματος πληρώνεται και μάλιστα όχι μόνο αδρά, αλλά και αναδρομικά. Θυμίζουμε σε όλους ότι ο όψιμος "εθνοσωτήρας", Μίκης, προ ημερών κήρυττε για εθνική ενότητα, πλην "φασιστών" βεβαίως βεβαίως"

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1949
Η δήλωση μετανοίας του γνωστού μουσικοσυνθέτη της Αριστεράς Μίκη Θεοδωράκη, είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» στις 19 Απριλίου 1949. Θα σας θυμίσουμε την δήλωση μετανοίας του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος ως γνωστόν αφιερώνει πολλές φορές τις συναυλίες του στους ποιητές Γιάννη Ρίτσο και Τάσο Λειβαδίτη, που υπήρξαν φανατικοί υμνητές του μεγαλύτερου σφαγέα των λαών, του Ιωσήφ Στάλιν. Η δήλωση μετανοίας έχει ως εξής:
«Ο υπογεγραμμένος Μιχαήλ Θεοδωράκης του Γεωργίου και της Ασπασίας, Στρατιώτης Τάγματος Σκαπανέων ετών 24 φοιτητής, κάτοικος Ν. Σμύρνης, δηλώ ότι αποκηρύσσω τον ξενόδουλον κομμουνισμόν και την εθνοκτόνον ανταρσίαν και ότι ολοψύχως τίθεμαι εις την διάθεσιν της αγωνιζομένης Πατρίδος.
Ο δηλών
Μιχ. Γ. Θεοδωράκης
Αθήναι 18-4-49»


και άλλες αλήθειες για τον Μίκη, εδώ

4 σχόλια:

  1. θελω για πάντα η "καθημερινη" να προπαγανδίζει τον Μικη και να μας γεμιζει με cd του...ίσως έτσι καταφέρουν όλοι τους να μας πείσουν ότι το καλλιτεχνικό του έργο εχει μεγαλύτερη αξία από το πολιτικό του....ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ που με το ετσι θελω θελουν να μας τον παρουσιάζουν οπως τον παρουσιαζουν ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΤΟΥΤΟ...

    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΤΟΥΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελλείψει πραγματικά φωτισμένων και πνευματικών ανθρώπων που να βγαίνουν μπροστά, ο κόσμος πιάνεται από το μεγάλο έργο του ανθρώπου αυτού και τον μετατρέπει σε "μεγάλο άνθρωπο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δυστυχως ετσι ειναι φλιτατε "Εγκλω"...παρακμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή