Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Οι αμέτοχοι της κοινωνίας..ιδιώτες...idiot...

Είμαστε μέσα στην πολιτική και την οικονομία αυτού του κράτους όπου τυχαίνει να ζούμε. Ζούμε και κινούμαστε με βάση την υπάρχουσα πολιτική και οικονομία θέλουμε δεν θέλουμε.
Δεν γίνεται επομένως να την αγνοούμε.
Αν την αγνοούμε τότε ιδιωτεύουμε, δηλαδή καταντάμε idiot, (έτσι αποκαλούσαν οι Ρωμαίοι όσους πολίτες δεν συμμετείχαν στα κοινά της πολιτείας).
Ίσως δεν είναι τυχαίο που η αγγλική λέξη idiot που σημαίνει πνευματική καθυστέρηση προέρχεται από την ίδια αρχαία λατινική λέξη… Γι’ αυτή την πνευματική καθυστέρηση ευθύνεται η παιδεία που παρέχει το εθνικό αστικό κράτος σε σημαντικό βαθμό. Διότι δεν στοχεύει στο να διαμορφώνει πολίτες, αλλά καταναλωτές… και εξειδικευμένους εργάτες – υπηκόους, πειθήνια όργανα, χωρίς κρίση.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ....ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ, ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥΣ....ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ...

3 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό, δεν το ήξερα!
    Ιδιώτης->idiot=Δεν ασχολείται με τα κοινά->ηλίθιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να υποθέσω ότι αναφέρεστε στην αποχή;

    Πάντως, ο άνθρωπος οφείλει να συμμετέχει στα κοινά, είναι η δική του μοίρα πρωτίστως που αποφασίζεται.

    Όσο για το idiot και την προέλευση και σημασία, το αστείο είναι ότι μου το είχε πει Άγγλος.

    Καλό σ/κ να έχετε
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν είναι μόνο η αποχή στις εκλογές..είναι η αποχή από οτιδήποτε έχει να κάνει με την κοινωνία...όποιος θέλει ας γίνει κοσμοκαλόγερος, μοναχιστής, οτιδήποτε, όμως από την στιγμή που συνειδητά διαλέγεις την ζωή σε κοινωνία, είναι απαραίτητη η συμμετοχή με κάποια μορφή..δυστυχώς οι .. ιδιώτες αυξάνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή