Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ



δΙΑβάστε ΤΑ ΠΑΡακάτω

όχι για πληροφόρηση, αλλά για να γελάσετε πικρά με το πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί που εξουσιάζουν την γη μας και πώς μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας και στα αυτιά μας..


"Σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια ανήλθε τελικά το ποσό που δεσμεύτηκαν να χορηγήσουν οι χώρες της G8 και των αναδυόμενων οικονομιών, οι οποίες είχαν προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής στη Λ΄Άκουιλα, για να εγγυηθούν τη διατροφική ασφάλεια στον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Κατά τη σύνοδο εργασίας της G8 με τις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες και αφρικανικές χώρες για τη διατροφική ασφάλεια "είδαμε με ικανοποίηση ότι μπορούμε να περάσουμε από τα 15 στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια", διευκρίνισε ο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη Τύπου.

Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί ότι θα δοθούν 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίοδο τριών ετών για την αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της γεωργίας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

"Η G8 και οι άλλοι ηγέτες ανέβασαν τις προσφορές στο ύψος των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη βοήθεια στη γεωργία", δήλωσε παράλληλα και ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Oxfam Γκάουεν Κρίπκε.

Το θέμα της χορήγησης βοήθειας στις φτωχές χώρες απασχόλησε σήμερα τις εργασίες της τρίτης και τελευταίας ημέρας της συνόδου της G8. Η G8 συνεδρίασε μαζί με τους εκπροσώπους της Αλγερίας, της Αγκόλας, της Αιγύπτου, της Αιθιοπίας της Λιβύης, της Νιγηρίας, της Σενεγάλης, της Νότας Αφρικής και με αντιπροσωπεία της ΑΕ.

Η ανακοίνωση στην οποία προέβη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την πρωτοβουλία χορήγησης 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων (πριν την απόφαση για την αύξηση του ποσού) της G8 και των χωρών των αναδυόμενων οικονομιών, αποτελεί καινοτομία, αναφέρουν εμπειρογνώμονες.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν δήλωσε στη Λ΄Άκουϊλα ότι οι πιο πλούσιες χώρες στον πλανήτη δεν πρέπει να υπαναχωρήσουν στις δεσμεύσεις τους υπέρ των πιο φτωχών χωρών, παρά την οικονομική κρίση, κατά τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, στο περιθώριο της συνόδου της G8.

"Ο πρωθυπουργός επέμεινε στο γεγονός ότι οι αφρικανικές χώρες δεν ευθύνονται για την οικονομική ύφεση και ότι εμείς έχουμε ευθύνη να εγγυηθούμε την προστασία των χωρών αυτών από την κρίση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γκόρντον Μπράουν στον Τύπο, μετά τις συνομιλίες με τον Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος έγινε δεκτός ως προεδρεύων της Αφρικανικής Ένωσης.

"Δεν είναι η στιγμή να υπαναχωρήσουμε στις δεσμεύσεις μας απέναντι στις πιο φτωχές χώρες", πρόσθεσε ο Μπράουν.

Την ίδια ώρα στο περιθώριο της συνόδου στη Λ΄Άκουϊλα ο Κανάγιο Νουάντζε, πρόεδρος του Διεθνούς Ταμείου για την Αγροτική Ανάπτυξη (FIDA) του ΟΗΕ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι περιμένει πολλά από την πρωτοβουλία της Ομάδας των Οκτώ για τη διατροφική ασφάλεια, που αναμένεται να ανακοινώσει ο Μπαράκ Ομπάμα.

"Είναι μια πρωτοβουλία ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι μια μεγάλη ανατροπή στον τομέα της επισιτιστικής βοήθειας, που σημαίνει ότι θα δοθεί ένα φάρμακο σε ένα παιδί, το οποίο είναι ήδη άρρωστο, ότι θα υποστηριχθούν οι χώρες που καταρτίζουν ορθή πολιτική για να παράγουν τρόφιμα.

"Ελπίζουμε ότι περαιτέρω δράση θα υπάρξει από αυτή την πρωτοβουλία. Η επένδυση στην αγροτική ανάπτυξη είναι ο μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών και δημιουργεί ένα δίκτυ ασφάλειας που αποτρέπει τη μετανάστευση προς τις μεγάλες πόλεις ή τις χώρες της Δύσης", επισήμανε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ

Ο Ομπάμα ο οποίος μετά την Λ΄Άκουϊλα θα επισκεφθεί τη Γκάνα, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της G8 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς και Ρωσία).

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ υπολογίζει σε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο του ανθρώπους που υποφέρουν από πείνα στον κόσμο, 100 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι."

Μεγάλη συγκέντρωση κατά της G8

Πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης από όλη την Ιταλία και το εξωτερικό, διαδήλωσαν στη Λ΄ Άκουϊλα. Η πορεία των περίπου 2.000 με 3.000 ατόμων ήταν ειρηνική,σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου.


Το 2001, στην τελευταία σύνοδο κορυφής της G8 που διοργανώθηκε στην Ιταλία,στην Γενεύη, στις διαδηλώσεις που έγιναν βρέθηκαν αντιμέτωποι διαδηλωτές και δυνάμεις της τάξης και ένας 23 χρονος ο Κάρλο Τζουλιάνι σκοτώθηκε από ένα καραμπινιέρο.

πηγή : news247.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου