Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...live your myth in greece..ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΕΡΕΙ....



Ανακύκλωση Για τον Έλληνα η ανακύκλωση φτάνει μέχρι το σημείο να μην πετάει τις σακούλες του σούπερ μάρκετ, αλλά να τις βάζει στο καλαθάκι των αχρήστων. Που και αυτό δηλαδή από τσιγκουνιά το κάνει, για να μην αγοράζει ξεχωριστές. Τους δε μπλε κάδους τους θεωρεί μια εκκεντρικότητα, όπως και όλο το θέμα της οικολογίας και δε βλέπει το λόγο γιατί να μην πετάει εκεί όλα του τα σκουπίδια. Άσε που δεν πιστεύει ότι ο Δήμος τα στέλνει για ανακύκλωση, αλλά απλά τα ξεφορτώνεται στο σκουπιδότοπο στα Λιόσια και αυτά που μας λένε είναι ψευτιές των δημοτικών συμβούλων.

Ατμόσφαιρα Για τον Έλληνα το νέφος και η ρύπανση είναι κάτι που χάνεται στον αέρα, στο σύμπαν, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι βλαβερό. Παραπονιέται για το νέφος κάθε φορά που κατεβαίνει στο κέντρο αλλά μέχρι εκεί. Όταν λέμε κατεβαίνει εννοούμε με το ΙΧ του φυσικά, γιατί τα Μέσα Μεταφοράς είναι για την πλέμπα που δεν ήταν τόσο έξυπνη να βγάλει φράγκα και πάει και στριμώχνεται στα λεωφορεία και τα Μετρό. Στη δε διαδρομή που βρίζει τον Καραμανλή που μάζεψε πέντε εκατομμύρια κόσμο στην Αθήνα και επιβάρυνε την ατμόσφαιρα, ανοίγει το παράθυρο και πετάει τις γόπες έξω, για να μην βρομίζει το πεντακάθαρο αυτοκίνητο του.

Ενέργεια Για τον Έλληνα υπάρχει μια ιδανική θερμοκρασία, διαφορετική για τον καθένα, που αν αποκλίνει έστω και μια μονάδα, τρελαίνεται, βγάζει φλύκταινες, δεν του σηκώνεται, τον βγάζει από το πρόγραμμα του, τέλος πάντων. Γι αυτό λοιπόν, όλη μέρα παίζει με το αιρκοντίσιον και το καλοριφέρ, ώσπου να την πετύχει. Για το εσωτερικό του σπιτιού προτιμά κάτι σε Καραϊβική, για να κυκλοφορεί άνετα με το σώβρακο έστω και αν έξω έχει χιονοθύελλα. Αυτό αλλάζει το καλοκαίρι, που θέλει να κοιμάται με κουβερτούλα, ενώ έξω σκάνε τα τσιμέντα, γι' αυτό έχει μόνιμα το αιρκοντίσιον στο 20.

Επίσης, στην αντίληψη του υπάρχουν κάποιες συσκευές που δεν πρέπει να σβήνουν ποτέ. Όπως ας πούμε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που μπορεί να κατεβάζει τραγούδια από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο, όταν αλλάζουν τα σουξέ και έτσι τα σβήνεις και κατεβάζεις άλλα από την αρχή. Ή ο θερμοσίφωνας που καίει όλο το εικοσιτετράωρο σε περίπτωση που κάτι συμβεί και πρέπει να κάνεις μπάνιο επειγόντως, όπως να κατουρηθείς επάνω σου ας πούμε.

ΥΓ. Για τους λίγους πάντως που όντως έχουν οικολογική συνείδηση, άλλη λύση από τη μετανάστευση δεν βρίσκουμε. Εκτός αν βγει ο Γιωργάκης πρωθυπουργός που έχει πρόγραμμα για το περιβάλλον. Προτείνουμε την Αυστραλία...

2 σχόλια:

  1. φτου μου μερικά τα κάμνω και μουά...
    θα το κοιτάξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολοι καποιο απο αυτα το κανουμε φιλε μου..ποτε δεν ειναι αργα να διορθωθούμε! τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή